Ние използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието на уебсайта и за да Ви предоставим по-добро потребителско изживяване. Ако продължите да използвате уебсайта, автоматично се съгласявате с политиката ни за "бисквитки". Моля прочетете "Декларация за поверителност" за допълнителна информация.

Разбрах

Лъчисто отопление

Топлината и комфортът през зимните дни са изключително важни за всеки дом, офис, магазин, а това най-лесно може да се постигне с лъчистото отопление ТЕРМАРЕЙ. То е разработено в Канада и е пригодено към суровия климат в тази страна. Действа посредством проводници, по които тече слаб ток и създава магнитно поле с дължина на вълната 560 нанометра. Тази дължина на вълната е характерна за слънчевите лъчи при достигане повърхността на земята. На базата на това явление се нагряват твърдите предмети, а не въздуха.

При стандартните отоплителни системи въздухът образува температурен градиент, при който най-затоплената част от въздуха се издига към тавана, а най-хладната слиза към пода. Чрез лъчистите отоплители се разпределя топлината равномерно и по-приятно из стаята от традиционните начини за отопление - температурната разлика от пода до тавана е само 1 градус.

С лъчистото отопление ТЕРМАРЕЙ се предотвратява натрупването на прах, поради ниската циркулация на въздушния поток, а монтирано на тавана или пода, то работи еднакво добре.

Желаната температура се настройва с помощта на термостат, съдържащ пиезокристал, който отчита промяната на температурата с точност до 1° С. Температурният му обхват е от 4 до 29° С. При оптимална експлоатация разходът на енергия е 2 пъти по-малък от стандартните отоплителни системи в дома.

Излъчената от лъчистите отоплители топлина "автоматично" преминава там, където е най-необходима и улеснява създаването на благоприятна температура.

Разходът на използваната енергия за отопление с лъчисти отоплители нагледно се изчислява по следния начин:
- за примерно помещение с размери 4/5 м, при 60 W/кв. м., топлинни загуби, които се постигат с 25 см зид и 10 см топлоизолационен материал "Фибран":

4 м х 5 м х 0.06 KW/ кв. м. = 1.2 KW
1.2 KW х 24 часа х 30 дни х 6 месеца х 0.472 х цената на ел. енергията, където:

максималното топлозахранване в помещението - 1,2 KW
за едно денонощие - 24 ч.
дните от месеца - 30 дни
отоплителен сезон - 6 месеца
коефициент за едновременност за София = 0.47, който се получава по следната формула:

Δt0 / Δtmax = (20° - (+3°)) / (20° - (-16°)) = 17° / 36° = 0.472

в тази формула:
20° - температурата на комфорт в помещението
3° - средна външна изчислена температура за отоплителния сезон за София
-16° - минималната изчислена температура за София

Средното финансово натоварване за отоплителния сезон 2020/2021 г. при настоящата цена на електрическата енергия се получи 4,19 лв / месец на м2 или 83,80 лв/месец за това помещение.

Цената на монтираната инсталация за това примерно помещение е около 500 евро.

Отоплителните панели са вградени в гипсови плочи. Панелите са с различни размери и мощности, което дава възможност за оптимални решения за всякакви помещения. Абсолютно безшумни, безвредни, не изсушават въздуха, не могат да предизвикат пожар и не изискват никакво специално обслужване.

 

Интериорът се освобождава от стандартния радиатор - при обзавеждане на дадено помещение се налага съобразяване с неговите размери и форма.

Лесно поддържане на чистота и липса на опасност от изгаряне. Малкото количество прах и хигиенична среда са в резултат на минималната циркулация на въздуха. Лъчистото отопление може да бъде поставено под различни видове подови настилки, с изключение на мокет или масивен паркет.

Монтирано на тавана под формата на декоративно пано, то се превръща в допълващ интериора на помещението акцент.

Инсталирането на лъчисти отоплители е бързо и ефективно. Лъчистото отопление ТермаРей е подходящо за магазини, ресторанти, офиси и частни жилища.

ТермаРей осигурява не само топлина, но и винаги сух и чист под през зимата. Влажните места изсъхват бързо, няма скрити ъгли, които да събират прах и микроорганизми.

Гаранцията от 40 години за елементите и 5 години за терморегулаторите дава сигурност за топлината и уюта във всеки дом, офис или магазин.

За повече информация: http://www.thermaray.com